Orgelconcerten

De Kandelaarkerk van Heemse kent al vele jaren een rijke traditie aan orgelconcerten.

Sinds de oplevering van het fraaie BAG-orgel in 1981 hebben vele bekende organisten het orgel bespeeld op de zomerconcerten die bezocht werden door mensen uit eigen regio, maar ook door de vele vakantiegangers die zich in het plezierige recreatiegebied van Hardenberg en omstreken ophielden.

De orgelconcertcommissie van de Kandelaarkerk heeft samenwerking gezocht met een andere kerk die Heemse rijk is en die zich op steenworp afstand in dezelfde schilderachtige dorpskern bevindt, namelijk de Witte- of Lambertuskerk.

Zo kan het orgelminnend publiek ook eens kennis maken met het fraaie Blank-orgel (1977) in het historische Witte kerkje. Wat gelijk is gebleven aan voorgaande jaren, is dat een aantal gerenommeerde organisten is uitgenodigd om de orgelconcerten te verzorgen. De serie ziet er dit jaar als volgt uit:

Rooster Orgelconcerten, zomer 2017

15 juli

Jorrit Woudt/Leon Koppelman

Kandelaarkerk

22juli Toon Hagen Kandelaarkerk
29 juli Harm Hoeve Kandelaarkerk
5 augustus

Jaap Zwart

Witte- of Lambertuskerk
12 augustus

Ronald IJmker

Kandelaarkerk

De concerten beginnen om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,-/CJP en 65+ € 5,-,
Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. U bent allemaal van harte welkom.

ORGELCONCERTEN HEEMSE 2017

Er zijn weer aantal gerenommeerde organisten uitgenodigd om de orgelconcerten in de zomermaanden te verzorgen. Net als vorig jaar zijn in de kandelaarkerk de verrichtingen van de organisten live te volgen op de beamer schermen.

 

We beginnen de serie op zaterdag 15 juli in de Kandelaarkerk met een feestelijk openingsconcert door de bekende organist Jorrit Woudt uit Enschede en hij neemt Leon Koppelman mee die het programma komt opluisteren met zijn panfluiten. Prachtig om het plezier, die deze muzikale vrienden uitstralen, mee te beleven. U mag tijdens dit concert uit volle borst meezingen met de samenzang en neem gerust de (klein)kinderen mee, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

 

Het vervolg van de serie:

 

22 juli zal voor ons in de Kandelaarkerk optreden Toon Hagen, cantor-organist van deGrote- of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Een paar jaar geleden was hij ook al hier van de partij. Hij is o.a. bekend door zijn bewerking van het stuk ‘Canto Ostinato’ voor orgel.

Op 29 juli uit Rouveen, Harm Hoeve. Hij behoeft hier in Heemse eigenlijk geen introductie. Het is één van de vele concerten die hij dit jaar in het hele land zal verzorgen. We zijn dan ook heel blij dat hij bij ons in Heemse weer op de - voor hem zo vertrouwde - orgelbank plaats zal nemen om weer prachtige muziek voor ons te gaan spelen.

De week daarna, op 5 augustus zal Jaap Zwart uit Hattem zijn programma spelen op het orgel in de witte of Lambertuskerk, voor de  kenners behoeft deze vakman niet geïntroduceerd te worden.

In deze eeuwenoude kerk zal hij ook dit jaar weer juweeltjes van orgelwerken spelen en een razend knappe improvisatie ten gehore brengen.

Als laatste zal op 12 augustus Ronald IJmker uit Nieuwlande het concert verzorgen, hij zal deze avond ook een nieuwe CD  presenteren, die hij onlangs heeft opgenomen op het orgel van de Bovenkerk in Kampen. Een aantal stukken van die cd zal hij ook hier spelen en het laatste stuk van dit concert is een koraalbewerking over Psalm 122, deze wordt afgesloten met een samenzang; zo gaan we zingend naar de zondag!

We rekenen op uw komst en wensen u veel luisterplezier!

 

 

 

 

 

 

Preekrooster

24-06-2018

09:00 - Ds. J.H. Dunnewind
11:00 - Ds. J.H. Dunnewind
13:30 - Ds. R.P. Heij
15:30 - Ds. R.P. Heij

01-07-2018

09:00 - Ds. J.Th. Jonkman
11:00 - Ds. J.Th. Jonkman
13:30 - Ds. J.H. Dunnewind
15:30 - Ds. J.H. Dunnewind

Dagelijks Woord

De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. -- 1 Korintiers 13:4-7