Orgelconcerten


De Kandelaarkerk van Heemse kent al vele jaren een rijke traditie aan orgelconcerten.

Sinds de oplevering van het fraaie BAG-orgel in 1981 hebben vele bekende organisten het orgel bespeeld op de zomerconcerten die bezocht werden door mensen uit eigen regio, maar ook door de vele vakantiegangers die zich in het plezierige recreatiegebied van Hardenberg en omstreken ophielden.

De serie ziet er dit jaar als volgt uit:

Rooster Orgelconcerten, zomer 2019

13 juli

André van Vliet

Kandelaarkerk

20 juli

Minne Veldman

Kandelaarkerk

27 juli

Harm Hoeve &

Noortje van Middelkoop (panfluit)

Kandelaarkerk
3 augustus

Jorrit Woudt &

Maurice van Dijk (trompet)

Kandelaarkerk
10 augustus

Jaap Zwart

Kandelaarkerk

 

Orgelconcerten Kandelaarkerk Heemse 2019

Er zijn weer aantal gerenommeerde organisten uitgenodigd om de orgelconcerten in de zomermaanden te verzorgen. Net als vorig jaar zijn de verrichtingen van een aantal organisten live te volgen op de beamer schermen.


We beginnen de serie op zaterdag 13 juli met een openingsconcert door de bekende organist André van Vliet. Van Vliet staat bekend om zijn enthousiaste performance maar ook om zijn gevoelvol koraalspel. Beide aspecten zullen ruimschoots aan bod komen tijdens zijn concert.

20 juli uit Urk, Minne Veldman. Hij behoeft hier in Heemse eigenlijk geen introductie. 25 jaar organist en dirigent van o.a. het mannenkoor ’t Vechtdal. Het is één van de vele concerten die hij dit jaar in binnen- en buitenland zal verzorgen. We zijn dan ook heel blij dat hij bij ons in Heemse weer op de orgelbank plaats zal nemen om weer prachtige muziek voor ons te gaan spelen.

Een bijzonder duo op 27 juli, Harm Hoeve en Noortje van Middelkoop. Noortje en Harm vormen al jaren een muzikaal duo met panfluit, orgel en piano. Ze geven jaarlijks een serie zomerconcerten door ons land en maakten verscheidene keren een concerttournee door Canada. Ook hebben zij samen vier cd’s opgenomen, waaronder hun laatste cd “Festivo”. Het samenspel van deze niet vaak in combinatie gehoorde instrumenten en de professionaliteit van beide musici zullen u ontroeren en voor een intense muzikale ervaring zorgen.

De week daarna, op 3 augustus zal Jorrit Woudt uit Enschede zijn opwachting maken samen met Maurice van Dijk op de trompet. Hier in Heemse kennen we Jorrit allemaal; voorheen bespeelde hij wekelijks het orgel in de kandelaarkerk als vaste begeleider van de erediensten. Tegenwoordig een drukbezet musicus in binnen- en buitenland. Deze muzikale vrienden staan garant voor weer een inspirerend feestelijk concert voor jong en oud!

Als laatste zal op 10 augustus Jaap Zwart uit Hattem het concert verzorgen, als concertorganist programmeert hij een breed repertoire. Een van zijn specialiteiten is de uitvoering van relatief onbekende orgelmuziek uit de 19e en 20e eeuw.
We rekenen op uw en jouw komst, veel luisterplezier gewenst!

De concerten beginnen om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,-/CJP en 65+ € 5,-, Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Het concert op 27 juli van Harm Hoeve en Noortje van Middelkoop heeft een aangepaste toegangsprijs van €10,-, kinderen tot 12 jaar €5,-

U bent allemaal van harte welkom,we rekenen op uw en jouw komst, veel luisterplezier gewenst! 

 

 

 

 

 

 

 

Preek Rooster

26 mei 2022 09:00
Ds. J.H. Dunnewind
Hemelvaartsdag
26 mei 2022 11:00
Ds. J.H. Dunnewind
Hemelvaartsdag
29 mei 2022 09:00
Ds. D.S. Dreschler
29 mei 2022 11:00
Ds. D.S. Dreschler
29 mei 2022 14:30
Ds. J.H. Dunnewind
05 juni 2022 09:00
Ds. D.S. Dreschler
Pinksteren +

Activiteiten

16 juni 2022 20:00
Samen bidden (kerkzaal)
Naast bidden gaan we ook een aantal liederen zingen

Dagelijks Woord

Hij nam hen mee de stad uit, tot bij Betanië. Daar hief hij zijn handen op en zegende hen. Terwijl hij hen zegende, ging hij van hen heen en werd opgenomen in de hemel. Ze brachten hem hulde en keerden in grote vreugde terug naar Jeruzalem. -- Lucas 24:50-52