Orgelconcerten

De Kandelaarkerk van Heemse kent al vele jaren een rijke traditie aan orgelconcerten.

Sinds de oplevering van het fraaie BAG-orgel in 1981 hebben vele bekende organisten het orgel bespeeld op de zomerconcerten die bezocht werden door mensen uit eigen regio, maar ook door de vele vakantiegangers die zich in het plezierige recreatiegebied van Hardenberg en omstreken ophielden.

De orgelconcertcommissie van de Kandelaarkerk heeft samenwerking gezocht met een andere kerk die Heemse rijk is en die zich op steenworp afstand in dezelfde schilderachtige dorpskern bevindt, namelijk de Witte- of Lambertuskerk.

Zo kan het orgelminnend publiek ook eens kennis maken met het fraaie Blank-orgel (1977) in het historische Witte kerkje. Wat gelijk is gebleven aan voorgaande jaren, is dat een aantal gerenommeerde organisten is uitgenodigd om de orgelconcerten te verzorgen. De serie ziet er dit jaar als volgt uit:

Rooster Orgelconcerten, zomer 2018

14 juli

Everhard Zwart

Kandelaarkerk

21juli

Harm Hoeve

Kandelaarkerk

28 juli

Andre Knevel Kandelaarkerk
4 augustus

Jorrit Woudt

Kandelaarkerk
11 augustus

David de Jong

Kandelaarkerk

 

Orgelconcerten Kandelaarkerk Heemse 2018

Er zijn weer aantal gerenommeerde organisten uitgenodigd om de orgelconcerten in de zomermaanden te verzorgen. Net als vorig jaar zijn de verrichtingen van een aantal organisten live te volgen op de beamer schermen.

 

We beginnen de serie op zaterdag 14 juli met een openingsconcert door de bekende organist Everhard Zwart zoon van Willem Hendrik Zwart, kleinzoon van de legendarische Jan Zwart, die leerling was van Feike Asma. Voor de liefhebber wordt dit een avond smullen van orgelmuziek die prachtig klinkt op het drieklaviers B.A.G.-orgel.

Het vervolg van de serie:

21 juli uit Rouveen, Harm Hoeve. Hij behoeft hier in Heemse eigenlijk geen introductie. Het is één van de vele concerten die hij dit jaar in het hele land zal verzorgen. We zijn dan ook heel blij dat hij bij ons in Heemse weer op de - voor hem zo vertrouwde - orgelbank plaats zal nemen om weer prachtige muziek voor ons te gaan spelen.
pdf Programmaboekje Harm Hoeve 21 juli 2018 
(196 KB)
pdf Samenzang Harm Hoeve 21 juli 2018 (162 KB)

Helemaal uit Canada (Sint Catharines, Ontario) op 28 juli, André Knevel. André staat bekend om zijn improvisatietalent, door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. We zijn dan ook blij om hem dit jaar in Heemse te mogen begroeten.

De week daarna, op 4 augustus zal Jorrit Woudt uit Enschede zijn opwachting maken. Hier in Heemse kennen we hem allemaal; voorheen bespeelde hij wekelijks het orgel in de kandelaarkerk als vaste begeleider van de erediensten. Tegenwoordig een drukbezet musicus. Garantie voor weer een inspirerend concert voor jong en oud!

Als laatste zal op 11 augustus David de Jong uit Den Ham het concert verzorgen, David de Jong is niet alleen predikant van de GKv te Den Ham, maar ook opgeleid tot musicus. Zijn programma is een hommage aan Feike Asma en zal eindigen met een Fantasie en Fuga over Psalm 72:11 ‘Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen’ van Jan Zwart, deze wordt afgesloten met samenzang; zo gaan we zingend naar de zondag!

We rekenen op uw en jouw komst, veel luisterplezier gewenst!

 

De concerten beginnen om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,-/CJP en 65+ € 5,-,

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. U bent allemaal van harte welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Preekrooster

21-07-2019

09:00 - Ds. E woudt
11:00 - Ds. E woudt
14:30 - Ds. A.J. Holsappel

28-07-2019

09:00 - Ds. J.P.D. Groen
11:00 - Ds. J.P.D. Groen
14:30 - Br. G. Zomer

Dagelijks Woord

De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die hem met heel zijn hart is toegedaan. -- 2 Kronieken 16:9